aardbeienjamu2.jpg 


    Welkom in de webwinkel van Hof van Twello!

    In deze webwinkel vind je zowel onze producten van eigen land, als van andere producenten en leveranciers. Daarnaast vind je ook de boekenafdeling. Je kunt in onze webwinkel ingrediënten, achtergrondinformatie  en recepten voor heerlijke, gezonde en bijzondere maaltijden vinden. Wat dacht je van overheerlijk brandnetelbrood met kweepeerbeleg, drie-in-de-pan met druivengelei en wilde specerij, geserveerd met een zacht geurende rozenthee of wijn uit eigen wijngaard? Maak zelf je jam zonder suiker met geleerpoeder, of probeer eens  raw food met onze crackers.

     

    Grotendeels biologisch geteeld

    Onze groente-, kleinfruit- en kruidentuin, de wijngaard, tarweakkers, pomologische tuin, wilde hagen en struweel en de tunnels leveren een groot scala aan gewassen, en die vind  je in   onze  webwinkel terug in de vorm van diverse producten. Wij werken zoveel mogelijk biologisch, maar voeren geen eko-keurmerk.

     

    Onze akkerbouwgewassen worden grotendeels bemest met runder- en geitenmest.  Soms  mesten we wat extra bij met kunstmest. Op 18 ha grond beliep dat in 2011 nog geen 200 kg. 

     

     rosarugosau1.jpg     

    Geen ongezonde toevoegingen

    Hof van Twello is van mening dat gezondheid begint bij een gezonde bodem, met als gevolg, gezonde, mineraal- en enzymrijke gewassen.

     

    De tweede stap zit in de verwerking. Onze foodproducten kenmerken zich door de afwezigheid van suiker en grotendeels van onnatuurlijke dan wel ongezonde toevoegingen. Grotendeels, omdat het nog niet altijd zo eenvoudig is om geheel zonder ongewenste hulpstoffen te produceren.

     

    Wij  zoeten onze producten met eko appeldiksap, honing van de lokale imker, rozijnen  of met onze huisgemaakte yacónstroop. Op deze manier zijn 3 van de door ons gebruikte zoetstoffen lokaal, of uit Nederland (de diksap), en hoeven we geen gebruik te maken van een –overigens schitterende- zoetstof van heel ver als agavesiroop. Smaakversterkers, ook verborgen, zijn in onze producten taboe. 

     

    Nu ook raw food

    Omdat wij het eten van meer rauw  en enzymrijk voedsel stimuleren hebben we ook een begin gemaakt met raw food producten. Raw food met de voedingsenzymen nog aanwezig, en in sommige gevallen met een verhoogde voedingswaarde  door het kiemen van zaden en pitten, heeft een reinigende, voedende en sterk vitaliserende werking. In  onze streekwinkel op Hof van Twello verkopen wij ook raw food ijs. 

     

    vlinder.JPGGezonde recepten: ook lekker voor kinderen!

    Lees vooral de productinformatie die wij bij elk product geven, dat is de beste manier om zelf een keuze te maken uit ons assortiment.  Het doet goed om te merken dat ook kinderen, eenmaal gewend aan de iets andere (minder mierzoete en zonder verslavende smaakversterkers gemaakte) smaak van de producten en gerechten  al snel hun voorkeur uitspreken voor de gezondere alternatieven. De smaakzin verbetert namelijk, en dat vraagt juist om meer puur! Vandaar dat wij bij veel van onze producten  ook gezonde recepten geven. Wil je meer weten over koken  zonder toevoegingen, of over raw food? Kijk op www.hofvantwello.nl voor informatie over onze cursussen en kookclinics. Mail gerust als je vragen of opmerkingen hebt naar laurette@hofvantwello.nl . En wil je weten waar je eten vandaan komt? Je bent welkom op Hof van Twello!  Op ons blotevoetenpad kom je over het hele bedrijf, zie je het fruit in de permacultuurtuin, brandnetels en rozenbottels, de wijngaard, onze beddencultuur en nog veel meer! Veel plezier met winkelen en smakelijk en gezond eten!

    OpmerkingLet op Deze webwinkel bevindt zich mogelijk nog in de opstartfase of is nog niet officieel geregistreerd bij mijnWinkel.nl. Wilt u toch iets bestellen bij deze webwinkel? Neem dan eerst even contact op met de webwinkelier.

    alttekst nog niet aanwezig

    1

    Boek, 150p, Eten en drinken met wilde planten
    Productgroep::  Boeken
    Omschrijving lang::  Welke planten oogst ik in februari, en welke in juli? Op wat voor manier bereid ik teunisbloem, en welke delen gebruik ik van bosandoorn? Hoe kom ik erachter of ik echt de bloemen van de wilde peen heb geoogst, en is berenklauw nu giftig of niet?
    Met dit boek gidst Laurette van Slobbe u door alle maanden van het jaar, langs bossen en velden, door tuinen en het braakliggende stuk vlak bij uw huis. Aan de hand van foto’s van verschillende groeistadia van de planten, en korte beschrijvingen van de planten maakt u kennis met meer dan 50 eetbare wilde planten. De 101 recepten, per maand gerangschikt, nodigen uit kennis te maken met hun smaken, kleuren en geuren. Van moerasspirea tot hop, Eten en Drinken met Wilde Planten maakt u wegwijs in de eetbare natuur.

    De recepten zijn zowel voor kookliefhebbers als voor raw food-eters. Het boek telt zo'n 150 pagina's, met kleurenfoto's van de planten, en aanvullende informatie, zoals eetbare wilde planten in de (sier)tuin, het drogen en bewaren van overvloedige oogsten en wat is er per maand te oogsten en te eten?
    Prijs:  € 19,95
     


    winkelwagen
    winkelwagen is leeg bekijk winkelwagen

    Onze producten: